Технология


ОСНОВА:

Основата трябва да бъде изградена преди започване на монтажа на сглобяемата къща. Фундаментът на къщата се определя от спецификата на почвата и от наличието на денивелация на конкретния терен. Изграждането на основата може да се изпълни от клиента или от нас.

КОНСТРУКЦИЯ:

Конструкцията e дървена u се монтира върху предварително подготвен фундамент. Такъв тип конструкция е лека и трайна, може да се изгради през цялата година, тъй като се работи с предварително подготвен сух и импрегниран във вани дървен материал против влага и вредители.

 

СТЕНИ:

Състоят се от дървена рамка, запълнена с минерална вата. Минералната вата може да е стъклена или каменна, като и двата вида са пожаро устойчиви и предоставят топло- и шумоизолация. От външната страна се добавя пароизолация и след това се затваря  с OSB плочи с дебелина 18 мм.

От външната страна стените могат да се завършат с каменна вата след която се добавя паропропусклива мембрана и PVC сайдинг, дървена обшивка, каменни плочи или други външни покрития. Също така може да се постави 5-10 см. EPS  стиропор,мрежа с шпакловка и минерална мазилка. От вътрешната страна стените се затварят с гипсокартон 15 мм.,след което се шпакловат и боядисват.

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ:

Изолацията е най-важният момент за намаляване на общите загуби за отопление на сградата. Добрата изолация спомага за намаляване загубите на енергия и от икономична гледна точка е добре да се вложи повече в нея, като инвестиция, за да има по-малка консумация за отопление през студените дни и за охлаждане през лятото.

Направена с качествена изолация, нискоенергийната къща ще бъде топла, евтина и с по-малки сметки от стандартните къщи.

framework-construction

ПОД:

Подът се затваря  с фибран,който е една от най-добрите топлоизолации.След което се прави замаска и  се полага основната настилка,която може да бъде ламиниран паркет,дюшеме,теракот,гранитогрес или мокет.

ПРОЗОРЦИ & ДОГРАМА

Основните топлинни загуби са през остъкляването, затова изборът на стъклопакет е изключително важен. За рамката на прозорците може да избирате между всички предлагани на пазара дограми – PVC, алуминиева, обикновена или трислойно лепена дървена.

МЕЖДУЕТАЖНА ПЛОЧА:

Конструкцията на междуетажната плоча се изпълнява с дървени греди и се запълва с минерална вата. Общата дебелина на междуетажната подова конструкция е между 20 и 30 см.

Обикновено таванът на първи етаж се изпълнява с гипсокартон, който се шпаклова и боядисва с латекс в бял цвят.Възможно е също таванът да се декорира с дървена обшивка, да се направи окачен или опънат таван или да се използва комбинация от изброените методи и материали.

ПОКРИВ:

Покривът е един от най-важните строителни процеси и ние му обръщаме огромно внимание. Използваме греди от 5/15 до 5/25 см., според зависи от това какво е трайното покритие. След това го затваряме с влагоустойчиви OFB плочи – 18мм.. Трайното покритие може да е изпълнено с битумни керемиди под които се полага воалите на мушама 3 мм. с която се осигурява двойна защита.

Също така може да се изпълни с паропропусклива мембрана и керамични, PVC или ламаринени керемиди. Между гредите отново поставяме минерална или каменна вата,която осигурява допълнително шумо и топло изолация.